Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Α Τάξη: Εργαστήρια Δεξιοτήτων 2021-2022


Ζω Καλύτερα - Ευ Ζην: Οδική Ασφάλεια

«Κυκλοφορώ και νοιάζομαι»

Σκοπός του εργαστηρίου ήταν να βοηθήσει τα παιδιά να αναγνωρίσουν τους τρόπους μετακίνησης της οικογένειάς τους, να μάθουν να επιλέγουν σωστά τον τρόπο μετακίνησης, να μάθουν να αναγνωρίζουν και να ταξινομούν τα μέσα μεταφοράς, με επίκεντρο το ποδήλατο, και να αντιληφθούν, όσο δυνατόν καλύτερα, τον τρόπο που οι μετακινήσεις επηρεάζουν τις ζωές μας και το περιβάλλον.



Φροντίζω το Περιβάλλον: Οικολογία – Παγκόσμια και Τοπική Πολιτιστική Κληρονομιά

«Η φίλη μας η θάλασσα και ο Κορινθιακός μας»

Στόχος του προγράμματος ήταν να αναδείξει την αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπου και θάλασσας, να ενισχύσει τη γνώση για τη θάλασσα και να ενθαρρύνει τους μαθητές και τις μαθήτριες να αναλάβουν ενεργό ρόλο στην προστασία τόσο της θάλασσας όσο και του περιβάλλοντος.



Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ - Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη - Ανθρώπινα Δικαιώματα

«Τα δικαιώματα του παιδιού»

Στόχος του εργαστηρίου ήταν να γνωρίζουν τα παιδιά τα δικαιώματά τους και να αναπτύξουν την κοινωνική συναίσθηση και την υπευθυνότητα, αναγνωρίζοντας ότι δεν είναι δεδομένα τα δικαιώματα όλων των παιδιών του κόσμου.


 

Δημιουργώ & Καινοτομώ - Δημιουργική Σκέψη & Πρωτοβουλία

«Ο κύκλος του νερού και οι μικροί επιστήμονες»

Στόχος του εργαστηρίου ήταν οι μαθητές να αναγνωρίζουν τη σημασία του νερού στη ζωή μας, να πειραματιστούν, να καταλάβουν ότι δεν είναι άφθονο και να αντιληφθούν τον τρόπο που ανακυκλώνεται με φυσικό τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου