Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΑΝΑΓΚΗΣ

Ενόψει των επικείμενων εορτών των Χριστουγέννων το σχολείο μας συμμετέχει στην κινητοποίηση συγκέντρωσης αναλώσιμων σχολικών ειδών, ειδών προσωπικής και οικιακής χρήσης, τροφίμων, ρούχων και υποδημάτων για το Ειδικό Σχολείο Συκιάς, την Αλληλεγγύη Ξυλοκάστρου και το Σχολείο των Φυλακών Ανηλίκων Κορίνθου. Τα τρόφιμα πρόκειται να καλύψουν τις ανάγκες τόσο των παιδιών, όσο και των οικογενειών τους  λόγω των σοβαρών προβλημάτων διαβίωσης που αντιμετωπίζουν.
 Ο ρόλος των σχολείων σε αυτήν την προσπάθεια είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία των ιδρυμάτων και οργανώσεων αυτών , αναδεικνύει την κοινωνική μας ευαισθησία και παράλληλα αποτελεί το καλύτερο μάθημα για τους μαθητές/τριές μας για την έννοια της αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς προσφοράς. Σας ευχαριστούμε, γι΄ αυτό, εκ των προτέρων και σας παραθέτουμε ενδεικτική λίστα προϊόντων:
- Αναλώσιμα σχολικά είδη: τετράδια, μολύβια, γόμες, ξύστρες, στιλό, μαρκαδόρους, μπλοκ ζωγραφικής, ξυλομπογιές, πλαστελίνες, γεωμετρικά όργανα, χαρτί Α4, κασετίνες για τα σχολεία.
Συσκευασμένα είδη τροφίμων: γάλα εβαπορέ, ζυμαρικά, κακάο, κρέμες αραβοσίτου, λάδι, ρύζι, σάλτσα ντομάτας, μπισκότα, κρουασάν, αλάτι, ξύδι, μπαχαρικά, όσπρια, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, πουρέ, δημητριακά, φρυγανιές, βρεφικές κρέμες και βρεφικά γάλατα Νο 1 & 2, αλεύρι, ζάχαρη, χυμούς.
- Είδη προσωπικής φροντίδας: σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σαπούνια  κ.λ.π..
Είδη υγιεινής: σακούλες απορριμμάτων, μαλακτικά ρούχων, καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης, απορρυπαντικό πλυντηρίου, χλωρίνη κ.λ.π.
Είδη οικιακής χρήσης: χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, χαρτοπετσέτες, λαδόκολλα, διαφανής μεμβράνη.
- Ρούχα-Υποδήματα: Εσώρουχα, φανέλες, κάλτσες αλλά και μεταχειρισμένα ρούχα και παπούτσια για τα παιδιά των φυλακών.
Θα συγκεντρώνουμε τα πράγματα  στο γραφείο των διδασκόντων του σχολείου μας ως το αργότερο 16  Δεκεμβρίου 2019.

Από το Σύλλογο Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ξυλοκάστρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου