Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Χορηγία κιτ εκπαιδευτικής ρομποτικής LEGO Education WeDo 2.0 στο σχολείο μας

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ξυλοκάστρου ευχαριστεί την εταιρεία COSMOTE και τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas για τη χορηγία του κιτ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής LEGO Education WeDo 2.0.

Το εκπαιδευτικό πακέτο που παραλάβαμε θα αξιοποιηθεί από την κοινότητα του σχολείου μας στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής που διοργανώνονται από τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas για τα σχολικά έτη 2019-2020 και 2020-2021 κατ’ ελάχιστον.

Παράλληλα, θα επιδιωχθεί η εισαγωγή της μεθοδολογίας STEM και της εκπαιδευτικής ρομποτικής στην ευρύτερη σχολική κοινότητα προκειμένου να πραγματοποιηθεί η σύνδεση της θεωρητικής γνώσης με την πρακτική εφαρμογή και να φέρει τους μαθητές και τις μαθήτριες μας πιο κοντά στις ανάγκες τις σύγχρονης κοινωνίας.

Θεωρούμε ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία θα τους δοθεί η δυνατότητα να αποκτήσουν νέες γνώσεις και δεξιότητες, να εμπλακούν σε βιωματικές, ενεργητικές και συνεργατικές δραστηριότητες και κυρίως να ζήσουν ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές εμπειρίες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου