Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Ε' Τάξη: Κόμικς

Οι μαθητές της φετινής  Ε΄τάξης - και περσινής Δ΄-  κατά τη διάρκεια του ημερολογιακού έτους 2018, ασχολήθηκαν με πρόγραμμα σχετικό με  το γραπτό λόγο.
Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2017 - 2018, στα πλαίσια αυτού του προγράμματος δημιούργησαν με τη βοήθεια της συγγραφέως κας Δενεζάκη Λιάνας το δικό τους παραμύθι, με τίτλο "Κάθε εμπόδιο για καλό".
Φέτος, θέλησαν να έρθουν σε επαφή με ένα πιο σύγχρονο είδος , τα κόμικς. Για το σκοπό αυτό έγινε εκπαιδευτική εκδρομή στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο στην Αθήνα ώστε να παρακολουθήσουν το αντίστοιχο πρόγραμμα. Δε σας κρύβουμε ότι έχουμε την φιλοδοξία να δημιουργήσουμε ένα δικό μας κόμικ  μετά την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων γιορτών.
Όταν στην αρχή της χρονιάς "έπεσε" στα χέρια μας ένα ενημερωτικό φυλλάδιο του Ιδρύματος Ευγενίδου (συγκεκριμένα της Βιβλιοθήκης)  και είδαμε ότι υπήρχε η βαλίτσα του ταξιδιώτη της γραφής που δανείζεται στα σχολεία, το εκμεταλλευτήκαμε. Από τις δραστηριότητες της βαλίτσας που έγιναν στην τάξη είναι οι φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στο blog του σχολείου μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου