Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Συγκέντρωση ειδών διατροφής για το «Χαμόγελο του Παιδιού»

2o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ                                                   3/12/2018
2dimxylok.blogspot.com    ΤΗΛ. 2743022380                                                                                                   
Συγκέντρωση ειδών διατροφής για το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Αγαπητοί γονείς, ενόψει των επικείμενων εορτών των Χριστουγέννων και κατόπιν σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, το σχολείο μας συμμετέχει στην κινητοποίηση συγκέντρωσης τροφίμων και χειμωνιάτικων ρούχων του Εθελοντικού Οργανισμού για τα παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Τα τρόφιμα και χειμωνιάτικα ρούχα πρόκειται να καλύψουν τις ανάγκες τόσο των παιδιών που διαμένουν στα σπίτια του Συλλόγου, όσο και των παιδιών και οικογενειών που λαμβάνουν υποστηρικτικές υπηρεσίες μέσω των Κέντρων Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας, λόγω των σοβαρών προβλημάτων διαβίωσης που αντιμετωπίζουν. Aκόμη, τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης θα καλύψουν ανάγκες οικογενειών μαθητών του σχολείου μας αλλά και μαθητών του Ειδικού Σχολείου Συκιάς.
 Ο ρόλος των σχολείων σε αυτήν την προσπάθεια είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία του Οργανισμού, αναδεικνύει την κοινωνική μας ευαισθησία και παράλληλα αποτελεί το καλύτερο μάθημα για τους μαθητές/τριές μας για την έννοια της αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς προσφοράς. Σας ευχαριστούμε, γι΄αυτό, εκ των προτέρων και παραθέτουμε συγκεκριμένη λίστα προϊόντων που υπάρχουν σε έλλειμμα και μας ζητήθηκε από τον τοπικό Σύλλογο του Οργανισμού  στην Κορινθία, με τον οποίο συνεργαζόμαστε:
- Συσκευασμένα είδη τροφίμων: μελομακάρονα, κουραμπιέδες (συσκευασμένα), λάδι, ζυμαρικά, γάλα εβαπορέ, κακάο, άνθος αραβοσίτου,  ρύζι, σάλτσα ντομάτας, μπισκότα, κρουασάν, όσπρια, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, πουρέ, δημητριακά, φρυγανιές, βρεφικές κρέμες και γάλατα (Nο 1 και 2), αλεύρι, χυμούς, ζάχαρη, αλάτι, ξύδι.
- Διάφορα είδη: βρεφικές πάνες, μωρομάντηλα, κρέμες περιποίησης βρεφών, χαρτί κουζίνας, χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτες, αλουμινόχαρτο, αντικολλητικό χαρτί, διάφανη μεμβράνη, σαμπουάν και μαλακτικό  μαλλιών, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, αποσμητικά σώματος, ξυραφάκια.
- Απορρυπαντικά: χλωρίνη, καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης, σακούλες απορριμμάτων, υγρό καθαρισμού τζαμιών, απορρυπαντικό πιάτων, απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων, μαλακτικό ρούχων.
- Χειμωνιάτικα ρούχα (δεν υπάρχει αποθηκευτικός χώρος για καλοκαιρινά).

Θα συγκεντρώνουμε τα πράγματα  στο γραφείο των διδασκόντων του σχολείου μας ως το αργότερο 13 Δεκεμβρίου 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου